Bipolar lidelse og åpenhet

Bipolar lidelse er en stemningslidelse som består av to poler. Diagnosen ble tidligere kalt manisk-depressiv. Den ene polen er hypomani eller mani, og den andre er depresjon. Mellom 2-3% lever med en bipolar lidelse. Det tilsvarer omtrent 160 000 mennesker i Norge.

Sigrid har vært påvirket av bipolar lidelse helt siden barndommen, og fikk diagnosen i tenårene. Hun skjuler ikke lidelsen sin og sier at hvis hun er i en situasjon hvor hun føler det er viktig at andre part vet at hun er syk, så forteller hun det.

Karin er i full jobb som fagsjef, en krevende og interessant jobb. Hun har også vært femten år i politikken. I 2011 mottok hun tabuprisen for åpenhet sin rundt det å leve med en bipolar lidelse.

Ønsker du mer informasjon?

Fyll ut kontaktinformasjon, så vil du motta nyhetsbrev om våre aktiviteter og arrangementer.